Prevence v kině? Film je skvělý „motivátor“

15.4.2023

Jak využít k preventivním aktivitám umění a zábavu? My bereme školní třídy do kina. Na podzim loňského roku jsme začali ve spolupráci s Bio Central pilotovat miniprojekt prevence v kině.

Prevence v kině? Film je skvělý „motivátor“

Jak využít k preventivním aktivitám umění a zábavu? My bereme školní třídy do kina. Na podzim loňského roku jsme začali ve spolupráci s Bio Central pilotovat miniprojekt prevence v kině. Nabízíme v něm hlavně hradeckým školám pro jejich žáky kombinaci filmového zážitku a následné skupinové práce nad tématy, které filmové projekce pro školáky otvírají. Přátelství, sociální sítě, osamostatňování se od rodičů, tlak na výkon, vrstevnické vztahy, rozhodování o vlastní budoucnosti.

„Projekt nám pomáhá ukázat školám moderní přístupy k prevenci a zvyšovat povědomí o její důležitosti. Při aktivitách se školáky se nám pak daří využít filmového zážitku a vztahů k postavám k tomu, abychom s nimi mohli snáz otvírat témata, postoje a prožitky z vlastní zkušenosti a dál s nimi v třídním kolektivu pracovat,“ shrnuje smysl nového projektu Petra Kopecká, vedoucí preventivních programů SPIRÁLA v PROSTOR PRO.

Aktuální nabídku filmů i a další praktické informace naleznete ZDE.

Preventivní programy SPIRÁLA podporují MŠMT, Statutární město Hradec Králové a Královéhradecký kraj.

    

Projekt podporují také firemní i individuální dárci PROSTOR PRO.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1