Zveřejnili jsme výroční zprávu za rok 2019

30.6.2020

Mobilní klub, více podpory dospívajícím, boj se šikanou nebo nový klub pro seniory. Podívejte se do naší výroční zprávy, jaký byl rok 2019 v PROSTOR PRO.

Zveřejnili jsme výroční zprávu za rok 2019

V roce 2019 uběhlo 19 let od doby, kde jsme začali pomáhat v Hradci Králové dětem a dospívajícím, kteří často zůstávají někde na okraji zájmu a pozornosti svého nejbližšího okolí. Pod rukama party původních nadšenců a dobrovolníků vyrostla během těch let profesionální organizace, která dnes pracuje ve 3 městech na Hradecku a také ve 20 školách po celém našem kraji, pomáhá zvládat náročné situace rodinám s dětmi a nabízí prostor i nejstarší generaci Hradečanů.

"Myslím, že se nám povedlo něco skvělého a velmi užitečného, a to vybudovat nekomerční, bezpečné a přívětivé místo."

Tak zavzpomínala letos, u příležitosti 20. letého výročí vzniku PROSTOR PRO bývalá vedoucí nízkoprahového zařízení KLÍDEK, Simona Zatloukalová. Vystihla tím jádro naší práce, které zůstává v běhu času totéž: naslouchat a pomáhat těm, kteří se cítí slabí a bez pomoci, kdesi za pomyslným příkopem, na okraji, ať už je ten okraj kdekoliv a jakýkoliv.

Jak se nám loni dařilo naplňovat naše poslání, si můžete přečíst a prohlédnout ve výroční zprávě PROSTOR PRO za rok 2019.

Ne náhodou se nám – při zpětném pohledu na naši práci v roce 2019 – neustále vybavuje slovo "společně".  Hned loni na jaře jsme společně s dvěma menšími městy v regionu začali připravovat rozjezd terénní nízkoprahové pomoci dětem a dospívajícím v jejich ulicích. V létě jsme k tomu zajistili i mobilní klub, s jehož zprovozněním nám v předvánoční kampani #davamprostor společně pomohly desítky Hradečanů.
Sami na okraji už nezůstanou ani hradečtí senioři, pro které jsme v roce 2019 otevřeli klub DŘEVĚNKA, kde se mohou společně scházet. Pod naší střechou se díky tomu už více než rok potkávají společně s teenagery nebo s rodinami.
Právě rodinám v krizi jsme loni začali naplno pomáhat v novém programu SLUNEČNICE. (Spuštění SLUNEČNICE mimochodem společně s námi podpořily drobným darem i desítky hradeckých rodin na našem tradičním lampionovém průvodu.)
Spolu s rodiči a učiteli to díky nám zvládnou i čeští školáci, které drží pod krkem šikana, protože jsme loni posunuli k cíli vývoj webu a mobilní aplikace NEMÁ TO NA ČELE - od letoška jim poradí, jak šikanu dobře řešit.

Loni jsme společně dokázali i spoustu dalších věcí. Spolu jsme zkrátka silnější, šťastnější a lepší.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1