Kampaň proti šikaně TO BYLO VE ŠKOLE

5.11.2018

Obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO zvolila pro svou podzimní kampaň proti šikaně měsíc listopad a dala si za cíl poukázat na alarmující fakt, že se 5 z 10 dětí se šikanou osobně setkalo.

Kampaň proti šikaně TO BYLO VE ŠKOLE

Nezavíráme oči: kampaň TO BYLO VE ŠKOLE

Obecně prospěšná společnost PROSTOR PRO zvolila pro svou podzimní kampaň proti šikaně měsíc listopad a dala si za cíl poukázat na alarmující fakt, že se 5 z 10 dětí se šikanou osobně setkalo.

S růstem obliby sociálních sítí a používání internetu se mění i podoba šikany. V minulosti se děti potýkaly především s fyzickou a psychickou formou šikany, nyní se děti nejčastěji setkávají s tzv. kyberšikanou.

Kampaň se jmenuje TO BYLO VE ŠKOLE jako parafráze na obligátní otázku: „Tak co bylo ve škole?“ Nejčastější odpovědí je: „Dobrý.“  Za tím rádoby pozitivním slovem je ale skryto mnoho příběhů a některé nejsou vůbec veselé. K důvodu, proč nezisková organizace PROSTOR PRO kampaň iniciuje, se vyjádřil její ředitel David Petr: “Šikanu považujeme za závažné téma, které je nutné řešit. A to nejlépe neodkladně. Poslední statistiky nás v tom jen utvrdily. Prevencí šikany se aktivně věnujeme již několik let na školách, kde pomáháme přímo v jednotlivých třídách.  Nyní jsme se rozhodli zapojit do boje i veřejnost.“

Oslovování veřejnosti bude probíhat v OC Aupark Hradec Králové od 5.-9. listopadu. I v dalších dnech budou naši dobrovolníci po městě rozdávat vizitky se skutečnými příběhy šikany a informační brožury, ve kterých se dozví, jak poznat oběť šikany a jak následně postupovat.

Záměrem je ale informace šířit především pomocí webu kampaně: www.tobyloveskole.cz, webu PROSTOR PRO a sociálních sítí - FB obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO, Instragramového účtu a Youtube.

Do kampaně se zapojili: OC Aupark, Bio Centrál a osobnosti Královéhradeckého kraje, které prostřednictvím videí a svých sociální sítí pomáhají šířit poselství dál. Zapojili se např.: mistr světa ve footbagu Tomáš Tuček, food blogerka Coolinářka, motokaskadér Pavel Street Max, Factorial Orchestra, Band-a-SKA, improvizační soubor PALEŤÁCI ad.

Děkujeme, že vám nejsou dětské starosti lhostejné!

 

 

Kontaktní osoba:

Bc. Marta Bergmanová

Komunikace s veřejností a médii

Tel: 732 807 428

bergmanova@prostorpro.cz

O nás

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

12