Rodinné centrum chystá nové akce pro veřejnost

22.5.2018

Nabídne festival na ukončení prázdnin nebo klub pro seniory

Rodinné centrum chystá nové akce pro veřejnost

Hradec Králové, 22. května 2018 – Malšovické rodinné centrum POHODA, které provozuje královéhradecká nezisková organizace PROSTOR PRO, plánuje v letošním roce řadu novinek. Vedle každoročních oblíbených akcí jako je Malování na chodník nebo Lampionový průvod, letos nabídne zcela nové projekty. Veřejnost se může těšit na jarní běh, celoroční cyklus workshopů věnovaných výrobě biokosmetiky, podzimní festival na oslavu konce prázdnin s hudebním programem nebo festival pro tatínky. Úplné novum ale bude také připravovaný klub pro seniory nebo masáže miminek.


Vedle toho získalo Rodinné centrum POHODA od Ministerstva práce a sociálních věcí potřebnou dotaci na realizaci projektu V pohodě to zvládneme, se kterým se centrum nově zaměří na odborné rodinné a pedagogicko-psychologické poradenství. „Takovýto typ služby nám v rodinném centru dlouhodobě chyběl, a tak jsme rádi, že můžeme využít dotaci za tímto účelem. Nově tedy budeme nabízet služby terapeuta a plánujeme i cyklus přednášek, které věnujeme tématům dětství, dospívání, zdraví a vztahům v rodině,“ řekla Adéla Břeštovská, vedoucí Rodinného centra POHODA.


Tím ale výčet novinek nekončí. Malšovická neziskovka chystá úplně poprvé ve své osmnáctileté historii program výhradně pro seniory. Od září otevře další zajímavou aktivitu, která bude směřovat k těm nejstarším. „Plánujeme cílený program v duchu klubu seniorů, kde se naše babičky a dědové budou scházet v našich prostorách a společně trávit volný čas. Připravujeme pro ně zajímavé programy, cestopisné přednášky a volnočasové aktivity. Naše další myšlenka spočívá v tom, že chceme zapojit aktivní seniory i do našeho pravidelného programu,“ vysvětlila Břeštovská. Rodinné centrum tak chce využít jejich schopnosti a podpořit mezigenerační vztahy.
„Každý rok se snažíme naše rodinné centrum posouvat dál, hledat nové směry a reagovat na poptávku od našich návštěvníků. Nově proto zařazujeme zmíněné veřejné akce a od září plánujeme do našeho pravidelného programu zařadit masáže miminek nebo klub seniorů,“ doplnila Břeštovská.


Plánované akce RC POHODA do konce roku 2018:
30. 5. - Přednáška Zdravé dítě, šťastné dítě
Červen – Pohoda na akcích města (vč. Open Air Programu)
Každý měsíc, kromě července a srpna – Cyklus workshopů výroba domácí biokosmetiky
Červenec, srpen – Pikniky a grilovačky

Kontakty pro média:
Mgr. Markéta Rudyšová
Public Relations
PROSTOR PRO, o.p.s.
Tel.: +420 774 350 979
E-mail: rudysova@prostorpro.cz 
Září - Festival na ukončení prázdnin
2.11. Lampionový průvod
Prosinec – Vánoční jarmark

O nás

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

12