PRO STREET JAM 2021 plný sportu, úspěchů a informací

20.10.2021

V sobotu 2. října ožil kostelecký skatepark hudbou, tvořivými workshopy, a především skvělými výkony místních mladých skaterů, bikerů a koloběžkářů. PROSTOR PRO a jeho nízkoprahový program pro mladé KLÍDEK zde uspořádal akci PRO STREET JAM Kostelec 2021.

PRO STREET JAM 2021 plný sportu, úspěchů a informací

V sobotu 2. října ožil kostelecký skatepark hudbou, tvořivými workshopy, a především skvělými výkony místních mladých skaterů, bikerů a koloběžkářů. PROSTOR PRO a jeho nízkoprahový program pro mladé KLÍDEK zde uspořádal akci PRO STREET JAM Kostelec 2021.

KLÍDEK je jedním z programů neziskové organizace PROSTOR PRO z Hradce Králové. Ta od ledna 2020 pravidelně působí v ulicích Kostelce nad Orlicí a pomáhá dětem řešit obtížné situace na cestě k dospělosti. Jedním ze způsobů, jak s dětmi pracovat, je nabízet jim dostupné a smysluplné aktivity a na tomto základě jim pak pomáhat i v řešení vážnějších potíží, které s sebou často dospívání nese. To potvrzuje i jeden z koordinátorů PRO STREET JAMU, David Hladík: „Cílem akce bylo podpořit děti a mladé lidi v kvalitním trávení volného času, nabídnout jim prostor a dodat jim odvahu, aby ukázali, co v nich je. O tom, že to byla správná volba, svědčí nadšení, s jakým děti se na akci neskutečně připravovali a jak ochotně nabízeli pomoc s její přípravou. Jejich rodičům i širší veřejnosti jsme chtěli osvětlit, jakou práci v jejich městě děláme a proč je důležitá pro všechny občany Kostelce.“

Hlavním bodem programu PRO STREET JAM byly freestyle závody v kategoriích scoot, bmx a skateboard a závodníků dorazilo požehnaně! Na startu se objevilo 44 dětí a dospívajících, na celou akci nakonec dorazilo okolo 250 návštěvníků. Ti všichni si užili kromě závodů také bohatý doprovodný program v podobě stylové hudby, tanečního vystoupení a kreativních workshopů. Vzrušení a obdiv nabídly především exhibiční jízdy porotců a mistrů ve svých oborech, kteří přijali pozvání a akci dorazili podpořit! Až zdaleka přicestoval mladík Petr Strnadel, který ukázal perfektní jízdu na koloběžce. Skvělou atmosféru podpořili i další hvězdy jako Patrika Simona, Michala Roušavého, Marka Čejchana, Tomáše Berana i skvělou místní mistryně Iveta Miculyčová. Vstup na akci byl – jako všechny služby NZDM – bezplatný.

„Akci vnímáme jako velmi vydařenou. Vyšlo nádherné počasí, celou dobu jsme cítili skvělou atmosféru a podle zpětné vazby, která se k nám stále přichází, si akci všichni perfektně užili,“ hodnotí PRO STREET JAM terénní pracovnice KLÍDKU Andrea Hartmanová a dodává: „Velké díky všem, kdo ji pomohli uspořádat a finančně či materiálně ji podpořili. Za město Kostelec nad Orlicí, které akci finančně podpořilo, jmenovitě paní Slezákové, Kovaříčkové a Popiolkové.

Fotoreport z akce je dostupný ZDE. Přípravy na další ročník už probíhají!

Líbí se Vám naše práce s dospívajícími v menších městech? Podpořte ji v naší kampani #davamprostor - bezpečně online darem na Darujme.cz. Pomůžete dětem neztratit se v dospívání.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1