POMÁHÁME POHYBEM aneb Kdo neskáče

19.10.2018

není Čech...vzpomínáte? Tenhle slogan mi znovu naskočil, když nám nadace ČEZ oznámila, že potřebné auto do terénu mimo Hradec, kam jezdíme pomáhat dětem, si můžeme pořídit díky bodům z aplikace Pomáhej pohybem (http://bit.ly/2yjRRyv). A nemusíme kolem toho skákat jen my, zapojit se může každý, protože těch bodů je potřeba fakt hodně. Prostě kdo neskáče… 

POMÁHÁME POHYBEM  aneb Kdo neskáče

A pro nás je tohle taky takové malá naganská výzva…úplně se mi to vrací, rok 1998 a já skáču, protože

mám chřipku a můžu zůstat doma. Zatímco mí spolužáci, včetně některých učitelů, ve škole únavou spali a zápasy mohli poslouchat maximálně v rozhlase, já si lebedila v posteli, viděla všechno "naživo" a časový posun v Japonsku mi vůbec nevadil

...jsme ve finále, na které ses dívám s tatínkem a (bohužel) i našim psem. Když jsme s ním následující odpoledne šli na veterinu, protože se nekontrolované klepal a stále vyl (pes, ne tatínek), pan doktor nám bez prohlídky rovnou vrazil prášky na uklidněni (pro psa), pravil, že jsme tento den osmí s tzv. Naganskym syndromem a doporučil nám, ať proste méně řveme, nebo ať pořídíme psovi špunty do uší. O ty prášky jsme se pak se psem spravedlivé podělili.


A o 20 let později zase skáču (a předvádím tak naživo kolegům v kanceláři billboard, na kterém teniska Kurnikovová propaguje sportovní podprsenku se sloganem Only the ball shoud bounce…). Skáču radostí, skáču s appkou v ruce, skáču kvůli bodům, které nám pomůžou vyhrát…a ráda bych, abyste skákali s námi. Nebo běhali, jezdili na kole, cvičili jógu, šli se jen tak projít, tančili v dešti…prostě se hýbali, sbírali body a těmi nás pak podpořili, ať mají děti po problémech.

 

My sice dostaneme auto, ale děláme to jen kvůli nim, dětem a dospívajícím s problémy – díky autu bude naše pomoc dostupnější, náš terénní tým konečně nebude muset mrznout na zastávkách, modlit se, ať něco jede a pak přestanou věty…promiň, už musíme jít, jede nám poslední spoj zpátky…..

 

 A jak říkala naše hlavní cvičitelka na všesokolském sletu po 4 hodinovém nácviku ve 30 stupních… „ale děvčata, to neděláte pro mě, to děláte pro radost z pohybu!“

 

 Takže pro radost z pohybu, co nic nestojí, pro děti, co naopak stojí o naši pomoc, nebo prostě jen tak….hýbejme se, sbírejme body a pomáhejme!  Je to zdravé a prospěšné.

 

PS: A kdyby vás to nějak zmohlo a začali jste se třást, případně výt, tak se stavte, ty prášky ještě mám J

 

Veronika Fertő má v PROSTOR PRO na starosti přípravu a fungování nových projektů. Ve volných chvílích sní o komunitní zahradě.

 

 

O nás

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

12