Naše podpora rodičů s dětmi v náročných situacích je opět o kus dostupnější

15.9.2023

Díky podpoře Nadace rozvoje občanské společnosti můžeme půl roku pomáhat rodičům zvládat naročné situace.

Naše podpora rodičů s dětmi v náročných situacích je opět o kus dostupnější

Odborná pomoc pro rodiny s dětmi, které řeší akutní potíže v oblasti duševního zdraví, výchovné potíže, rodinné krize dopadající na děti a řadu dalších potíží je dlouhodobě velmi špatně dostupná a kapacitně přetížená. Program podpory rodin SLUNEČNICE v PROSTOR PRO nyní může díky projektu Podržíme rodiče s dětmi v náročných situacích! navýšit svou kapacitu a pomoci těm rodinám, pro které byla pomoc nedostupná. Kromě přímé individuální pomoci formou nabízí i podpůrné skupiny a také sérii přednášek na související témata.

Koordinátorka projektu Eliška Ryslová smysl projektu přibližuje: "Projektem reagujeme na obtížnou dostupnost odborné pomoci rodinám v Královéhradeckém kraji. Řetězec krizí, které přinesly covid, ekonomická a válečná krize dostává mnoho rodin pod velký tlak, klima v nich se zhoršuje. Rodiny ve větší míře řeší výchovné potíže u dětí, vztahové a psychické potíže rodičů, krizové situace a podobně. To vše nepříznivě dopadá na děti. Současná poptávka přitom převyšuje naše kapacity. Přitom včasná a nízkoprahová pomoc dokáže být účinná již velmi rychle a je finančně méně nákladná."

Cílem projektu Podržíme rodiče s dětmi v náročných situacích! je zvýšení kompetencí rodičů při výchově a péči o děti a zvládání jejich rodičovské role. Konkrétně se zaměřuje na zlepšení nepříznivé situace v rodinách, které již vyžadují odbornou pomoc a tím zlepšení situace dětí, které v rodinách vyrůstají. Podporuje prevenci v oblasti zvládání rodičovství již v raných fázích existujících potíží, kdy rodiče sdílejí své zkušenosti a řeší své potíže skupinovou formou pod vedením lektorů, případně se v dané oblasti pod vedením lektorů vzdělávají.

Program podpory rodin SLUNEČNICE finančně podporují
Ministerstvo práce a sociálních věcí České republika | Statutární město Hradec Králové | Královéhradecký kraj a naši dárci

Projekt "Podržíme rodiče s dětmi v náročných situacích!" je podpořen
Nadací rozvoje občanskéspolečnosti z programu Vy rozhodujete, my pomáháme.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1