Online v KLÍDKU ocenili zahraniční kolegové

17.5.2023

Naše inovativní služba pomoci mladým lidem prostřednictvím sociálních sítí už třetím rokem pomáhá. Teď se dočkala uznání i v zahraničí. „Bylo příjemné vidět, že jsme průkopníky nejen doma, ale i v širším evropském kontextu,“ říká Eva Hejcmanová, která službu na mezinárodní konferenci prezentovala.

Online v KLÍDKU ocenili zahraniční kolegové

Digitální streetworková služba Online v KLÍDKU je dalším z našich příspěvků k tomu, aby pomoc byla mladým lidem dostupná, ať už vyrůstají kdekoliv. Proto, aby nezůstali na svoje potíže sami, jim teď opravdu stačí připojení k internetu a účet na jejich oblíbené sociální síti. Od spuštění projektu v roce 2020 jsme na dálku pomohli už 311 mladým lidem. Teď naši práci ocenili i kolegové z jiných zemí Evropy.

„Kolegové, kteří s mladými lidmi pracují na různých místech Evropy, ocenili především to, s jak těžkými tématy si dokáže náš tým poradit. Zároveň je zaujala propracovanost a systematičnost, s jakou onlinovou pomoc mladým lidem nabízíme. Právě díky pevnému zakotvení takového formátu pomoci v systému naší každodenní práce se nám daří službu udržet," shrnula uznání zahraničních kolegů Eva Hejcmanová.

Online v KLÍDKU to ale nekončí. S partnerskými organizacemi ze Švédska, Slovinska a Portugalska totiž pracujeme na víceletém projektu zkvalitňování terénní práce s (ohroženou) mládeží. Společně vyvíjíme indikátory pro webový systém, který by umožňoval smysluplnými parametry sledovat a vyhodnocovat kvalitu a efektivitu práce „na ulici“ a dále ji zlepšovat tak, aby ohroženým mladým lidem účinně pomáhala zvládnout zdolávání náročných životních překážek. O mezinárodním projektu Inspiring Quality Streetwork si můžete více přečíst ZDE.

Projekt Online v KLÍDKU podporují Nadace rozvoje občanské společnosti.
Děkujeme projektu Pomozte dětem za finanční podporu našich aktivit s dětmi a dospívajícími.

Práci NZDM KLÍDEK podporují také firemní i individuální dárci PROSTOR PRO.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1