Lampionová slavnost pomohla Rodinnému centru POHODA

10.11.2021

Rodinné centrum POHODA zůstalo kvůli pandemii víc než rok bez příjmů ze cvičení, a ocitlo se tak v ohrožení. Naši příznivci proto dostali možnost spojit příjemné s dobročinným. Jak se to podařilo?

Lampionová slavnost pomohla Rodinnému centru POHODA

Také letos rozzářily srdce Malšovic lampiony na slavnosti, kterou pro místní komunitu v PROSTOR PRO pořádáme. Po loňském odloženém ročníku se rodiče s dětmi mohly těšit na upravený formát akce. Namísto průvodu je čekala klikatá lampionová stezka s hádankami a spousta světelných aktivit přímo na hřišti PLÁCEK. Malí lampioňáčci si vyzkoušeli rozsvěcování lucerniček, přidali své vzkazy na plot přání, užívali si okolí nasvícené speciálními barevnými reflektory a užívali si hravý listopadový podvečer.

Akce zároveň navázala na předloňskou úspěšnou tradici: součástí programu slavnosti byla také podpora dobré věci. Předloni Hradečáci podpořili program SLUNEČNICE a také letošní volba byla jasná: Rodinné centrum POHODA. Ta se během pandemie ocitla v nelehké situaci.

„Museli jsme v podstatě ze dne na den přerušit svou činnost. Zasáhl nás tak výrazný výpadek příjmů, díky kterým běžně můžeme nabízet naše služby za dostupné ceny prakticky každé rodině bez ohledu na její finanční situaci. Nechtěli jsme jít cestou razantního zdražení, protože tím bychom popřeli naši snahu být co nejdostupnější. Proto jsme se rozhodli požádat o podporu rodinného centra Malšovičáky touto formou."

A jak se to podařilo? 12 000 korun: tolik nám darovali všichni ti, kdo si na naší Lampionové slavnosti pořídili Benefiční lampion na podporu Rodinného centra POHODA. Užili jsme si s dětmi krásný večer plný světel, a navíc jsme pomohli POHODĚ zvládnout nesnadné covidové časy. Díky všem, kdo přišli, má tohle místo setkávání, rozvoje a podpory šanci pokračovat!

Fotogalerii akce si můžete prohlédnout ZDE.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1