Projekt KLÍDEK Hostinné finišuje

26.2.2023

Díky naší tříleté práci se zlepšila situace dětí a dospívajících už ve 4 dalších městech v Královéhradeckém kraji. Teď svítá naděje mladým lidem v Hostinném. Ke spuštění naší nízkoprahové služby KLÍDEK tam chybí poslední důležity krok.

Projekt KLÍDEK Hostinné finišuje

O tom, že situace mnoha ohrožených dětí v menších městech po celém Česku není dobrá, jsme Vám psali už mnohokrát. Nedostupná včasná „první pomoc“ pomoc a následná podpora je hlavní problém, se kterým se mladí lidé v obtížné situaci potýkají. Proto jsme v roce 2020 spustili strategický projekt PROSTOR PRO a začali jsme naši odbornou sociální pomoc dětem zpřístupňovat v menších městech Královéhradeckého kraje. Za pomoci místních i krajských úřadů a odborů v tuto chvíli působíme již v pěti městech a na spadnutí je start v šestém.

„Jsme moc rádi, že jsme po projednání monitorovací zprávy a našem diskuzním setkání s radou města Hostinné zasedli společně se zástupci kraje a začali jsme hledat, jak nízkoprahovou službu pro děti  mladé lidi v Hostinném zpřístupnit,“ říká David Hladík, který vede týmy pracující v menších městech Královéhradeckého kraje.

Pokud vše půjde dobře, bude naše pomoc i díky Vám dostupná dětem v Hostinném od srpna letošního roku.

Projekt podporují firemní i individuální dárci PROSTOR PRO.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1