Graffiti Street Jam znovu připomene důsledky nelegálního sprejování

11.6.2018

Hradec Králové, 11. června 2018 - Ve čtvrtek 14. června se na Ulrichově náměstí v Hradci Králové mezi 13 až 19 hodinou uskuteční 12. ročník akce Graffiti Street Jam, prostřednictvím které nezisková organizace PROSTOR PRO oslovuje mladé lidi na ulici a seznamuje veřejnost s prací terénních pracovníků NZDM Klídek.

Graffiti Street Jam znovu připomene důsledky nelegálního sprejování

Letos se akce koná nově o hodinu dříve kvůli účasti škol. PROSTOR PRO navíc v roce 2018 slaví dvě významná výročí, tedy 18 let od vzniku organizace a 15 let existence nízkoprahového klubu Klídek (NZDM Klídek) pomáhajícího dětem a mladým lidem v obtížných životních situacích.

"Letošní ročník nabídne celkem 30 volných ploch (sololitových desek) pro legální sprejování, přičemž bude možné malovat vždy na dvanácti z nich. Vedle graffiti jsou připravena hudební vystoupení La4 + DJ Lil'Rowa, Dj Kapitán Takypán, taneční vystoupení skupiny Timedance a parkour nebo freerunnig vystoupení skupiny Station 91. Nebude chybět ani vystoupení Martina Nogola, specialisty na freestyle koloběžky a skateboardy,“ uvedla Gabriela Lepková, vedoucí NZDM Klídek. Sociální pracovníci z nízkoprahového klubu letos vedle preventivních aktivit připravují i workshopy s výrobou originálních placek na oblečení nebo sprejování přes šablony. Akci moderuje Tereza Penzová.

GRAFFITI STREET JAM je preventivní akcí vysvětlující mladým lidem důsledky nelegálního chování.

"Již 12 let volíme přitažlivou pouliční formu pro mladé lidi: graffiti na legálních plochách. Informujeme je o povolených místech v Hradci Králové, ale zároveň je seznamujeme s dopady nelegálního graffiti a vandalismu. To je pro nás hlavní a základní myšlenka, kterou dostáváme mezi mladé lidi od počátku vzniku této akce,“ uvedl David Petr, ředitel PROSTOR PRO, o.p.s. Nezisková organizace každoročně ukazuje graffity jako svébytné pouliční umění, které v poslední době můžeme najít i v galeriích (Banksyho street art). Posláním PROSTOR PRO je pomáhat lidem stávat se zralými osobnostmi. Takoví lidé utvářejí zdravou společnost. Vstup na akci je zdarma, občerstvení zajišťuje Café Na kole a ChilliPáv. Akce se každoročně koná za podpory města Hradec Králové a Komise místní samosprávy Střed města. Partnery akce jsou společnosti OC Aupark Hradec Králové, Hornbach, Graffitishop.cz, ChilliPáv, Café Na kole a Scootshop.cz. 

O nás

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

12