Klub pro seniory DŘEVĚNKA má novou koordinátorku. Stala se jí Eliška Ryslová.

5.11.2023

Koordinování Klubu pro seniory DŘEVĚNKA přebírá od Adély Břeštovské po čtyři a půl letech Eliška Ryslová. Nabízí DŘEVĚNCE novou vizi.

Klub pro seniory DŘEVĚNKA má novou koordinátorku. Stala se jí Eliška Ryslová.

Nejlepším lékem na osamělost je aktivní společnost. Že je to pravda a že právě osamělost a s ní spojené duševní potíže lidi ve stáří často ohrožují, mohou potvrdit i letošní nováčci z našeho Klubu pro seniory DŘEVĚNKA. Proto jsme se letos připravili pro nově příchozí i pro dosavadní členky a členy klubu ještě pestřejší program.

Již v průběhu jara začalo postupné předávání koordinace aktivit DŘEVĚNKY z rukou její dosavadní koordinátorky Adély Břeštovské (děkujeme za ty roky, Áďo) do rukou nové koordinátorky Elišky Ryslové. Tu už dobře znají klientky a klienti prorodinných programů POHODA a SLUNEČNICE.

DŘEVĚNKU si za téměř pět let fungování oblíbila řada hradeckých seniorek a seniorů, kterým pomohla nejen žít ve stáří aktivní život, ale především jim nabídla setkávání a možnost nepřijít o důležité sociální vazby.

„Za to patří Adéle dík a ráda bych na to navázala. Mojí vlastní vizí je pak podporovat seniory a seniorky při setkávání v DŘEVĚNCE co nejvíce ve smysluplných aktivitách a zapojovat je například i v rámci dobrovolnictví. Mnoho z nich chce i ve staří ukázat, že něco umí a dokážou pomáhat druhým,“ představuje svoji vizi Eliška Ryslová.

Ve druhé polovině roku tak na seniory v DŘEVĚNCE čekaly rukodělné aktivity, ale i koncert nebo výprava na vyhlašování ankety Babička roku, kde nejaktivnější členka klubu a spiritus agens DŘEVĚNKY, paní Božena Jindrová, získala v celostátním kole titul Stříbrná babička roku!

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1