Královéhradecký kraj ocenil naši práci

15.10.2023

Chuť inovovat, netradiční nástroje práce, využívání technologií i snaha rozšiřovat naši pomoc k dětem v menších městech byla v letošním roce několikrát oceněna.  

Královéhradecký kraj ocenil naši práci

Královéhradecký kraj také letos na začátku října ocenil města, organizace, inovativní projekty a osobnosti, které přispěly mimořádným počinem nebo dlouhodobou systematickou prací k rozvoji, kvalitě a dostupnosti sociálních služeb v regionu. Slavnostní udílení se uskutečnilo v hradecké filharmonii a komise udělila dvanáct cen v šesti kategoriích. 

Mezi oceněnými organizacemi jsme byli i my. Zástupci Královéhradeckého kraje udělili týmům NZDM KLÍDEK, díky kterým pomáháme dětem v obtížných životních situacích, vítěznou cenu v kategorii Ambulantní a terénní sociální služba roku 2023. Cenu za účasti vedoucích obou týmů KLÍDKU, Evy Hejcmanové a Davida Hladíka převzali z rukou náměstkyně pro sociální věci, Martiny Berdychové, odborná ředitelka PROSTOR PRO Gabriela Lepková a ředitel organizace Marek Nagy. 

“Vnímám to jako ocenění kontinuálního rozvoje práce s ohroženými dětmi, kterým týmy KLÍDKU už 20 let pomáhají zvládnout nesnadnou cestu k dospělosti a neztratit naději na spokojenou budoucnost. Je za tím spousta často nesnadné, neviditelné každodenní trpělivé práce, kterou je snadné přehlédnout, a přitom je ohromně důležitá. Myslím, že to a obrovský drajv, vize a inovace jsou DNA KLÍDKU, za které si cenu zaslouží,” komentuje ocenění Marek Nagy. 

Gabriela Lepková, dlouholetá vedoucí NZDM KLÍDEK k tomu dodává: “Nízkoprahové sociální služby s dětmi a dospívajícími byly dlouholetou popelkou sociálních služeb, ať se to to týká pozornosti jim věnované nebo jejich financování. Vnímáme, že se i naší zásluhou daří tento stav zlepšovat a ocenění vnímáme také jako potvrzení trendu změny k lepšímu ve vnímání důležitosti našeho poslání a práce, kterou pro děti a celou společnost v nízkoprahových službách odvádíme.” 

V kategorii měst zvítězilo Hostinné, mimo jiné oceněné i za naši spolupráci na spuštění terénní NZDM služby KLÍDEK v Hostinném. 

Souzníte s naším posláním a líbí se Vám naše práce?  

Podpořte ji v naší celoroční kampani #davamprostor – bezpečně online darem na Darujme.cz. Pomůžete dětem neztratit se v dospívání. 

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1