Zážitkový pobyt v duchu Pána prstenů

17.9.2021

Co všechno se můžete naučit o moci, o své roli v partě a o životních hodnotách, když se vydáte s Jedním prstenem k Hoře osudu? To všechno si vyzkoušeli klienti NZDM KLÍDEK na tradičním zážitkovém pobytu. Tentokrát na motivy Pána Prstenů cestou z Roklinky-Malé Úpy až na Sněžku-Orodruinu.

Zážitkový pobyt v duchu Pána prstenů

Také letos jsme díky podpoře Nadačního fondu Albert mohli připravit pro klienty NZDM KLÍDEK jednu důležitou nadstandardní prázdninovou aktivitu - zážitkový a rozvojový pobyt v přírodě. Toho letošního se zúčastnilo 11 dospívajících. A i tentokrát jsme celý pobyt protkali jednotícím motivem. Vzhledem k tomu, že skupina byla převážně "pánská" a fantastika baví nejen teenagery, ale i náš tým, zvolili jsme jako téma Pána prstenů: honbu za mocí.

Téma se prolínalo aktivitami po celé 4 dny a program byl završený nočním výstupem na Sněžku alias Horu osudu v Mordoru. Pro nemalou část skupiny byl už samotný pobyt na horách a výstup na Sněžku unikátním zážitkem, který absolvovali poprvé v životě! Ráno pak dobrodruhy čekala po vyčerpávající cestě sladká odměna v podobě plněných ovocných knedlíků.

Snídaně však nebyla jedinou odměnou, se kterou klienti odjížděli domů. V rámci aktivit si každý mohl vyrobit například svůj vlastní prsten moci a tričko na památku. Při akčnějších hrách pak "naši" teenageři potrénovali nejen fyzičku, ale i týmovou spolupráci. A při ohni a svíčkách se díky umění storytellingu vydali na dobrodružství, při kterém se zamýšleli nad svými osobními hodnotami a tím, co jsou pro ně ochotni obětovat.

Klienti NZDM Klídek měli možnost v průběhu pobytu prohloubit vzájemné vztahy a poznat se lépe také s pracovníky. To všechno napomáhá zlepšit naši vzájemnou spolupráci při zvládání cest dospíváním pro následující měsíce. Těch několik dnů, kdy se dotýkali vlastních hranic a občas je museli i překonávat, jim navíc pomohlo o něco lépe poznat i sami sebe.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1