Covid 19: PROSTOR PRO nabízí rodičům s dětmi psycholožku na telefonu

16.10.2020

Druhá vlna pandemie koronaviru a s ní spojené uzavření škol na neurčito postavily rodiny s dětmi opět před velkou výzvu, jak celou situaci psychicky zvládnout. Hradecká organizace PROSTOR PRO se proto rozhodla poskytnout nyní rodičům – stejně jako na jaře – první psychologickou pomoc a výchovné poradenství po telefonu.

Covid 19: PROSTOR PRO nabízí rodičům s dětmi psycholožku na telefonu

"Výuka z domu, karanténa, pocit izolace, nejistoty a přetížení. To všechno v těchto dnech opět silně dopadá na rodiny s dětmi. Někde narůstají konflikty, množí se obavy dětí i rodičů, všichni se musí opět vyrovnat s velkou změnou. Během jarního nouzového stavu a následných měsíců se ukázalo, že vzrostl počet dětí i rodičů, kteří potřebovali vyhledat psychologickou pomoc. Po konzultaci s našimi externími odborníky jsme se proto rozhodli opět poskytovat rodičům psychologickou podporu po telefonu," vysvětluje Gabriela Krásná, koordinátorka programu podpory rodin SLUNEČNICE, který v PROSTOR PRO už více než rok zajišťuje rodinám psychologické a výchovné poradenství.

Po zavolání nebo kontaktu mailem probere nejprve koordinátorka s rodiči situaci a sama jim poskytne základní konzultaci. V případě nutnosti je pak následně propojí s psycholožkou, která se bude rodičům dál telefonicky nebo po skypu věnovat. Tato služba je poskytována zdarma.

"Pokud tedy rodiče řeší věci jako psychické potíže nebo konfliktní situace spojené s izolací či karanténou, výchovné potíže, obavy dětí, potíže související s přechodem na vzdělávání doma a podobně, určitě se na nás mohou obrátit," dodává Gabriela Krásná.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1