Na čtyři dny Robinsony

31.8.2020

I letos se nám podařilo pro klienty NZDM KLÍDEK zajistit díky dárcovské podpoře čtyřdenní zážitkový pobyt v přírodě. Náš tým se s nimi vydal na robinzonovskou výpravu do Červeného potoka. Pořídili jsme pár fotografií a jeden krátký rozhovor.

Na čtyři dny Robinsony

I letos se nám podařilo pro klienty NZDM KLÍDEK zajistit díky dárcovské podpoře čtyřdenní rozvojový pobyt v přírodě. Náš tým se s nimi vydal na robinzonovskou výpravu do Červeného potoka. Cílem bylo podpořit dospívající v týmové spolupráci a otevřené komunikaci, zaměřit se na rozvoj jejich sebedůvěry a sebeúcty. Zvláštní důraz jsme kladli i na rozvoj schopnosti zvládat své emoce v náročných situacích, naučit se jednat s chladnou hlavou při řešení obtížných úkolů. 11 teenagerů se vydalo na opuštěný "ostrov" za dobrodružstvím, překonávat své hranice a spojit síly v "boji o přežití" a poznávání sebe samých. 

Krátký fotoreport si můžete prohlédnout na našem facebooku. Zároveň jsme poprosili jednoho z našich klientů a účastníků pobytu o kratičké ohlédnutí za tím, co pro něj tahle výprava znamenala.

Proč ses na pobyt letos přihlásil?
Už jsem měl dobrou zkušenost z minulých akcí, takže jsem chtěl jet znovu. Hodně mě lákalo taky to, že jsem se mohl podívat na nějaké nové místo, kde jsem ještě nikdy nebyl. Normálně z Hradce nikam moc nejezdím. Vlastně nikdo z nás.

Říkáš, že už jsi na pár pobytech KLÍDKU byl. Co tě na nich teda - kromě zážitků z nových míst - baví?
Hlavně intenzivní kontakt s lidma. Není to o tom, že přijdu na hodinu dvě do klubu, což je určitě taky super, ale jsem s lidma z KLÍDKU od rána do večera; zažil jsem je v úplně jiných situacích. Znám je líp, můžu jim víc věřit. A samozřejmě jsem se zase něco nového naučil (smích).

Je něco, co tě letos na pobytu překvapilo?
Jo, určitě to, že jsme se letos sami hodně aktivně podíleli na starání se o život na pobytu, jako Robinsoni - vaření a starání se o sebe a o druhé. Žádný velký servis, prostě opuštěný ostrov a my jsme museli obstát :) Líbilo se mi to dělat něco smysluplnýho s ostatníma.

Díky za upřímné odpovědi a doufám, že si to v příštím roce s námi zase zopakuješ :)

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1