Víme, že ne všichni jsou doma v bezpečí a v pohodě

14.5.2020

Sociální pomoc dětem a dospívajícím se po 40 dnech vrací do ulic Hradce Králové i dalších měst v kraji. „Začínáme znovu pracovat tváří v tvář. Víme, že ne všichni jsou doma v bezpečí a v pohodě. Ten osobní kontakt v terénu už je opravdu nutný," shrnuje částečný návrat k standardnímu provozu NZDM Klídek, sociální služby pro děti a dospívající poskytované organizací Prostor pro, její vedoucí Gabriela Lepková.

Víme, že ne všichni jsou doma v bezpečí a v pohodě

Provoz služby NZDM Klídek bude samozřejmě respektovat všechna bezpečností opatření, aby riziku nákazy nebyli vystaveni jak klienti, tak pracovníci. Samozřejmostí budou i nadále roušky pro pracovníky i klienty, dezinfekce, jednorázové rukavice, rozestupy nebo práce v početně omezených skupinách. "Zároveň ale myslíme nejen na fyzické bezpečí našich dospívajících, ale i na to psychické. Víme, že jim ho můžeme pomocí našich služeb nabízet a že jej rozhodně potřebují," vysvětluje Gabriela Lepková.

Terénní forma práce v ulicích Hradce Králové, Třebechovic pod Orebem i Kostelce nad Orlicí bude ze začátku vypadat trochu jinak než obvykle. " Do terénu nevyrazíme úplně standardně. V prvních dnech budeme zjišťovat, kde a ve kterých časech se mladí lidé aktuálně pohybují a jaké mají aktuální potřeby, se kterými jim můžeme pomoct. Následně tomu službu přizpůsobíme a znovu nastavíme."

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klídek přesunulo od 16. 3. svoje služby a pracovníky do online formy terénní práce s klienty (byť na oficiální posvěcení od státu muselo pak čekat ještě víc než měsíc). A ani teď – se spuštěním terénní práce v ulicích, parcích apod. - se "onlinu" vzdát nehodlá. Minimálně ne do doby, než začne dobře fungovat tzv. ambulantní forma práce v malšovickém nízkoprahovém klubu. Jeho otevření pro teenagery je za specifických provozních podmínek naplánováno na 18. 5.

Klienti naleznou potřebné informace na FB Klídek profil a Teréňák Klídek a www.prostorpro.cz. Pro případné dotazy je možné se obrátit na nás i telefonicky a mailem: +420 495 262 202 / info@prostorpro.cz.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1