Zářící lampiony pro dobrou věc

18.10.2019

Ani letos nepřijdou Malšovičáci i další Hradečáci o náš lampionový průvod. Tentokrát bude strašidelný, a navíc i dobročinný! Přijďte si užít krásné lampiony a zároveň s nimi pomáhat SLUNEČNICI!

Zářící lampiony pro dobrou věc

Také letos rozzáří srdce Malšovic lampionový průvod, který už dlouhá léta pořádá pro místní rodiny PROSTOR PRO. Po loňské stezce s pohádkovými bytostmi tentokrát děti ochutnají trochu halloweenské atmosféry jako z povídek Raye Bradburyho. Kromě ohnivé show, fotokoutku a strašidelné stezky s Moranou, loupežníky, bílou paní nebo ryze českým hastrmanem bude ale průvod výjimečný svým dobročinným dopadem. Cílem průvodu je totiž také podpora dobré věci. Tu přibližuje Gabriela Krásná, koordinátorka Programu podpory rodin SLUNEČNICE:

"Jako neziskovka pomáháme hlavně dětem a dospívajícím, kteří se ocitli v těžké životní situaci, ať už jde o situaci v rodině, o šikanu nebo třeba problémy mezi vrstevníky. Od letoška ale pomáháme přímo i rodičům, víme, že těžké chvíle dětí začínají často doma. Náš nový Program podpory rodin SLUNEČNICE pomáhá rodinám nejenom vzděláváním, ale hlavně individuálním poradenstvím při problémech s výchovou, s chováním, se školou nebo při skloubení rodiny a práce. To jsou věci, které zažívá hodně z nás. Proto nás napadlo podpořit SLUNEČNICI přímo na našem malšovickém lampioňáku".

Jak taková podpora budu konkrétně fungovat, vysvětluje Katka Ptáčková, která má už 7. "prostorácký" průvod na starosti: "Chceme na našem oblíbeném lampioňáku zavést tradici podpory dobré věci. Letos padla volba na SLUNEČNICI. Víme, že Hradečáci pomáhat chtějí a umějí. A SLUNEČNICI můžou podpořit úplně jednoduše - stačí, když si u nás na akci koupí dobročinný lampion. Svým dětem udělají radost a ještě pomůžou rodině v nesnázích. A pokud někdo rád zahradničí, může si u nás koupit i dárkové balení slunečnicových semínek - my pak jako poděkování uspořádáme na jaře akci pro děti, kde budeme společně sít SLUNEČNICI, aby dobře rostla."

Pokud si tedy chcete užít nejen akci plnou hřejivých barevných lampionů, ale ještě podpořit pomoc hradeckým rodinám, přijďte 1. listopadu do PROSTOR PRO. Akce začíná v 15:00. Aktuality k průvodu najdete ZDE, o SLUNEČNICI se více dozvíte ZDE.

O nás

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

12