Freestyle pro mládež dorazí do skateparku na začátku září

30.7.2022

Také letos na podzim ožije kostelecký skatepark hudbou, tvořivými workshopy, a především výkony mladých milovníků bmx, koloběžek a skateboardingu. PROSTOR PRO a jeho nízkoprahový program pro mladé KLÍDEK naplánoval na začátek září druhý ročník úspěšné volnočasové akce. 

Freestyle pro mládež dorazí do skateparku na začátku září

44 soutěžících od 6 do 20 let, více než 250 návštěvníků, silné sportovní emoce, rodiče a děti na jedné vlně – tak vypadal loňský ročník kosteleckého PRO STREET JAMU.  

Cílem naší akce bylo podpořit děti a mladé lidi v kvalitním a nerizikovém trávení volného času, nabídnout jim prostor a dodat jim odvahu, aby ukázali sobě i svému okolí, co v nich je. A s tím jdeme i do letošního ročníku,“ říká David Hladík, vedoucí kosteleckého týmu NZDM KLÍDEK. 

Kostelecký skatepark tak opět čeká klání ve 3 disciplínách a několika věkových kategoriích. A samozřejmě také ocenění pro vítěze. Kromě sportovního rozměru má akce ale i další ambice. Jednou z nich je ukázat veřejnosti „děcka ze skateparku“ v jiném světle. A pomoct tím narovnávat předsudky, které jsou s mládeží trávící čas ve veřejném prostoru spojeny.  

„Naší prací je pomáhat mladým projít obdobím dospívání bez zbytečných pádů, jít vlastní cestou, a přitom neohrožovat sebe ani své okolí. I proto chceme na PRO STREET JAMU dospělým ukázat, co pro mladé zrovna skatepark znamená. Že je to pro ně také místo svobodného setkávání, ne zašívárna ´flákačů´. Zároveň můžeme dětem i dospělým v příjemné atmosféře vysvětlit, jak funguje naše nízkoprahová pomoc, pokud se mladí lidé dostanou do obtížné životní situace, doplňuje Gabriela Lepková z centrály PROSTOR PRO v Hradci Králové.   

Už loni se organizátorům podařilo zapojit přímo do přípravy akce kosteleckou skateparkovou komunitu. Účastníci si tak mohli zažít nejen radost na dráze, ale posílit svoje sebevědomí a získat uznání ostatních i tím, že se akce, kterou sami spoluorganizovali, povedla. To je v náročném období dospívání docela slušný úspěch. 

PRO STREET JAM proběhne v sobotu 3. září 2022 v areálu Skateparku za podpory Města Kostelec nad Orlicí. Vstup je opět zdarma. Kompletní program akce naleznete od srpna na webu www.prostorpro.cz a na facebooku /prostorpro. Soutěžící, helmy s sebou! 

Akce se koná s podporou Města Kostelec nad Orlicí, Nadace ŠKODA AUTO a Scootshop.cz. 

-mn- 

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1