Už jsme dostupní i ohroženým dětem v Hostinném

1.9.2023

Přípravy na spuštění NZDM KLÍDEK Hostinné jsou u konce. Náš tým pro menší města v Královéhradeckém kraji od léta pracuje i s mladými v další lokalitě.

Už jsme dostupní i ohroženým dětem v Hostinném

Díky naší tříleté práci se zlepšila situace dětí a dospívajících už ve 4 dalších městech v Královéhradeckém kraji. Od léta využívají naše služby také děti a dospívající v Hostinném. Desítky z nich získaly dříve nedostupnou podporu na cestě rizikovým dospíváním.

"Spolupráce s odpovědnými zástupci města byla od začátku výborná a jsme proto rádi, že jsme naše roční snažení dotáhli a od prázdnin můžeme pracovat na bezpečnějším dospívání dětí a mladých lidí právě v Hostinném," komentuje spuštění projektu Gabriela Lepková, odborná ředitelka PROSTOR PRO.

NZDM KLÍDEK Hostinné vytvořilo ve spolupráce s městem Hostinné a zástupci sociálního odboru krajského úřadu pro terénní tým "pilotní" kapacitu dva dny v týdnu. Služba bude kromě standardní terénní práce v ulicích využívat také pojízdný nízkoprahový klub GARÁŽ a zaměří se na úzkou spolupráci s dalšími institucemi, které jsou spjaty s dětstvím, dospíváním a vzděláváním mladých lidí v Hostinném.

"Důležitá je pro nás spolupráce s místními školami, navazujeme spolupráci s výchovným ústavem, dalšími službami, které se dětí v Hostinném dotýkají, a samozřejmě s příslušnými odbory města. Máme s tím výbornou zkušenost z našich dalších, "starších" lokalit, kde s naším týmem působíme. Všichni jsou v Hostinném velmi vstřícní a zapálení pro věc, takže podmínky pro úspěšnou práci máme a věříme, že budeme s naší misí v Hostinném úspěšní," dodává David Hladík, vedoucí NZDM KLÍDEK pro obce KHK.

 

Projekt NZDM KLÍDEK Hostinné finančně podporují:
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Královéhradecký kraj
Město Hostinné
Nadace ČEZ
Nadační fond ŠKODA AUTO.

     

Za podporu naší práce s ohroženými dětmi děkujeme také našim firemním a individuálním dárcům.

Líbí se Vám naše práce s dospívajícími v menších městech?

Podpořte ji v naší kampani #davamprostor - bezpečně online darem na Darujme.cz. Pomůžete dětem neztratit se v dospívání.

Kontakt

PROSTOR PRO, o.p.s.
Čajkovského 1861
500 09 Hradec Králové

Tel.: +420 731 650 954
E-mail: info@prostorpro.cz
Č. účtu: 2000154498/2010

1